Het is voorbij!

Door TeeDee op vrijdag 25 april 2008 09:44 - Reacties (10)
CategorieŽn: Persoonlijk, Werk, Views: 8.150

Vandaag is het mijn laatste dag. Bij mijn huidige werkgever dan. Okay, okay, maandag en dinsdag nog even een paar kleine puntjes op de spreekwoordelijke i zetten, paar kleine overdracht zaken, je kent het wel. Maar dan is het eindelijk zover.

Na 10 jaar in de grafische sector (weliswaar de laatste paar jaar op een IT afdeling) gewerkt te hebben, wordt de stap maar gemaakt. Voor de jobhoppers onder ons is het misschien maar zo zo. Maar zoals ik zei: 10 jaar(!) bij een werkgever is tegenwoordig best knap? Toch?

Anyhoe, in die 10 jaar heb ik veel meegemaakt en heel veel geleerd. In eerste instantie begonnen als grafisch leerling met een specialisatie naar lithografie. (Dat kan je nu zien als: "Oe, je bent goed in Photoshop".)

Neen, niet meer. Scannen, en dan niet je vlakbed scannertje thuis maar een Screen drum scanner, was mijn echte richting. Geweldig om te zien hoe op dat apparaat van een dia een A0 scan kon maken. En haarscherp. Babyolie eronder, opspannen, percentages uitrekenen en gaan met die banaan. De drum spint op met > 8000 toeren en een poos later is je scan klaar. Niet vergeten om de drum vast te zetten. Als je dat dus vergeet (sorry Sander ;) ) dan is de drum kapot.

Wel nu lieve lezers, Photoshop, Illustrator en QuarkXpress konden heel wat minder dan de huidige versies. Vrijstaand maken deed je niet met het toverstafje maar met snelmaskers. (Een laag moest je toen nog zelf aanmaken.)

Media 2000 kwam er dus een digitale 'hut'. Bedoeling: Web applicaties koppelen aan onze digitale drukpersen. Hartstikke leuk en interessant. Alleen; hoe doe je dat. String concatenation? Nooit van gehoord. Daar moest wat aan gedaan worden. Er werd een stagair geplaatst en van hem heb ik een hele hoop geleerd, voornamelijk op het gebied van VbScript..

In de loop der tijd heeft de techniek niet stilgestaan en heb je pareltjes als Indesign. Geweldig, genereer een XML file en hou dat tegen Indesign aan, output naar PDF en klaar. Het lullige alleen is: vroegah moesten we dat iedere keer zelf bouwen. Nu zijn er complete pakketten die dat doen voor je. Desalniettemin heb ik daar behoorlijk veel van opgestoken.

De eerder genoemde stagair wordt nu wederom mijn collega. Beter gezegd: ik word zijn collega. Aanstaande vrijdag (2 mei dus) is mijn eerste dag. Even een beetje inkomen, rustig aan beginnen en daarna vol aan de slag. Ik heb er zin in!

Volgende: Feestjes! 05-'08 Feestjes!
Volgende: Even een klein teken van leven! 02-'08 Even een klein teken van leven!

Reacties


Door Tweakers user LuCarD, vrijdag 25 april 2008 09:54

Feli, met de baan...

Waar ga je nu werken?

Door Tweakers user TeeDee, vrijdag 25 april 2008 10:02

Thanks. Bij een IT bedrijf in Delft. Wel even wennen vervoertechnisch gezien. Waar ik nu (nog) zit is het 5 minuutjes fietsen en/of 10 minuutjes lopen. Als ik in Delft zit moet ik een kleine 34 Km rijden. Op zich wel te doen. Gewoon wat eerder van huis :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 april 2008 10:02]


Door Tweakers user mOrPhie, vrijdag 25 april 2008 13:14

Mogen we weten welk IT bedrijf? :P

Verder feli! Zo'n overstap is altijd lastig. Ik heb 8 jaar bij dezelfde werkgever gezeten. Weliswaar ook tijdens mijn studie, dus voor een deel (4 jaar) parttime, maar toch is het weggaan bij een bedrijf na zo'n tijd knap lastig. :)

Uiteindelijk valt het mee trouwens. Ik werk nu alweer meer dan een half jaar voor m'n nieuwe werkgever en ik heb het prima naar m'n zin. Zo'n overstap werkt erg verfrissend. :)

Door Tweakers user TeeDee, vrijdag 25 april 2008 13:57

Mja, weet niet hoe de nieuwe werkgever daarover denkt. Het zit in de buurt van TNO. :P

Ik lees trouwens een blog over je iPhone. Werk jij toevallig ook in Delft, en heb jij toevallig een iPhone van je werkgever gekregen?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 april 2008 13:59]


Door Tweakers user NoepZor, vrijdag 25 april 2008 16:57

Wat ga je precies doen dan? Webgraphics en design?

Door Tweakers user Waterlelie, vrijdag 25 april 2008 20:24

Waarom verander je van baan eigenlijk?

Door Tweakers user mOrPhie, vrijdag 25 april 2008 23:29

@TeeDee: Nee, ik werk niet in Delft. Ik ken wel wat ICT bedrijven in delft, waar we vanuit mijn werk zo nu en dan wat samenwerken, vandaar dat ik geinteresseerd was. Maar vlakbij TNO zitten zoveel ICT bedrijven, dus sja. :P

Door Tweakers user Boss, zaterdag 26 april 2008 03:38

Ah, welkom in Delft. ICT hoofdstad van Nederland! Veel plezier hier en succes met je nieuwe baan. Mocht je nog een keer kwijt willen waar... altijd leuk om te weten waar de Tweakers in de stad zoal uithangen :-)

Door Tweakers user TeeDee, zaterdag 26 april 2008 11:07

NoepZor: voorlopig in eerste instantie een web variant maken van de reeds bestaande producten. Voorlopig even geen business logic dus ;) Wel een hoop nieuwe dingen, o.a. Llblgen \o/

Waterlelie: ik zat een beetje vast. Geen uitdagingen meer. Veel projecten gebouwd met het 'fire and forget' patroon. Opleveren en dan is het klaar. Geen doorontwikkeling van de projecten zelf en dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Boss/mOrphie: laat het wel een keer weten :)

Door Tweakers user ArnieNFW, zondag 27 april 2008 23:30

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Ik heb afgelopen vrijdag ook mn laatste dag gehad. 16 (!) jaar gewerkt. Elke dag met plezier heen gegaan, ook niet 16 jaar dezelfde baan gehad natuurlijk, maar .... net als jij uiteindelijk is er geen uitdaging meer. Toch spannend om een overstap te maken. Collega's met name ga ik missen. Gelukkig heb ik een paar weken vrij (vakantiedagen opmaken), maar dan zal het weer met volle vaart van start gaan & kan je jezelf weer bewijzen!

Reageren is niet meer mogelijk